Неділя, 05.05.2024, 16:00
Вітаю Вас Гість

Офіційний сайт баскетбольної команди Томашгородської ЗОШ №2

Головна » 2011 » Серпень » 3 » м. Рівне. 13 липня 2011р. Зустріч з форвардом іспанської Валенсії - Сергієм Ліщуком
13:50
м. Рівне. 13 липня 2011р. Зустріч з форвардом іспанської Валенсії - Сергієм Ліщуком
Учні Рівненської обласної спортивної дитячо-юнацької школи олімпійського резерву, а також місцеві вболівальники зустрілися із кращим випускником Рівненської дитячо-юнацької спортивної школи, екс-гравцем БК-93 Пульсар, форвардом іспанської Валенсії - Сергієм Ліщуком. Кращий вихованець Рівненського баскетболу зустрівся із школярами, учнями місцевої баскетбольної школи, щоб розказати їм про свій баскетбольний шлях.

Кожен бажаючий мав можливість задати питання Сергію.
Ось деякі з них:
- Як правильно ставитись до тренувань, щоб досягти твого рівня?
- В якому виді спорту ти б грав, якщо не в баскетбол?
- Чи плануєш ти після завершення кар'єри гравця приїхати в Рівне та стати тренером?
- Що потрібно, та чого не потрібно робити молодим баскетболістам для досягнення успіху?
- Чи маєш бажання зіграти в НБА?
- Як вболівають за баскетбол в Іспанії?

Питань було значно більше. Ось, що відповідав Сергій:
«Для досягнення високого рівня, перш за все, потрібно працювати, і робити це важко та наполегливо. Тільки так може розкритися талант у молодому гравці. Це дуже складно, проте часто потрібно «стиснувши зуби», проводити години, дні на баскетбольному майданчику та в тренажерному залі. Тут багато залежить від мотивації та налаштування, особливо коли навколо так багато речей, які відволікають. Через цей нелегкий шлях повинен пройти кожен хлопець, кожна дівчина, якщо вони мріють про баскетбольну кар’єру. Таким був мій шлях. Добре пам’ятаю наші тренувальні збори в Тисовці, та Шацьких озерах. Ми працювали до останньої краплі поту, ми були злі на наших тренерів. Проте зараз, ми бачимо результати. Тому ми хочемо розказати про це вам.

Я усім серцем люблю своє рідне Рівне. Моє серце та думки тут, коли я фізично відсутній. Це місце, куди я планую повернутися після завершення кар’єри баскетболіста. А стосовно тренерської діяльності… (посміхається). Це складне питання. Важко відповідати на нього зараз. Я скоріше бачу себе баскетбольним менеджером, аніж тренером.

Молодим баскетболістам часто доводиться робити вибір між режимом, виснажливими тренуваннями та розвагами. Між спортом та навчанням. Дуже важко знайти баланс між цими речами. Правильний вибір в тих чи інших обставинах, може стати вирішальним. А шкодую, що в свій час, маючи можливість, не приділив увагу вивченню англійської мови. Тоді здавалося, що в ній немає необхідності. Так може здатися зараз і вам. Коли я був у літньому таборі НБА, та «Мемфіс Грізліс» обрали мене на драфті, тодішній тренер Мемфіса Майк Фрателло сказав, що грати у НБА мені завадить дві речі: незнання мови та фізичні кондиції. Наголосив, що мені варто зачекати ще рік, протягом якого я вивчу англійську мову та попрацюю в тренажерному залі.

НБА – це краща ліга в світі. Думаю, що кожному гравцю цікаво там пограти, спробувати свої сили. Я із задоволенням пограв би там, якщо трапилася б така нагода.

Важливою складовою в баскетболі для молодого гравця є командний дух. Дружні стосунки це основа команди. Їх значно легше започаткувати в молодому віці, ніж будучи 27-30-річним чоловіком. Це фундамент, на якому базуватимуться ваші відносини протягом життя. Незважаючи на те, чи станете ви баскетболістами в майбутньому.     
       Сергій Ліщук відповідав на питання учнів школи, фотографувався, давав автографи. Він взірець для наслідування.

За матеріалами сайту  www.bcpulsar.com.ua









Шемосюк Сергій Степанович
Головний тренер "БК-93", вихованець рівненського баскетболу. Заслужений працівник фізичної культури та спорту України. З 1977 року, після закінчення Брестського педагогічного інституту, працює тренером. Виховав багато талановитих баскетболістів, кращі з яких в 1993 році стали основою команди БК-93 "Пульсар".
Сергій Ліщук - екс-гравець БК-93 Пульсар, форвард іспанської Валенсії
Переглядів: 816 | Додав: Kudytin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Kudytin  
0
В цьому залі дівчата нашої школи грали у фіналі 12 спартакіади школярів Рівненщини проти команди Валерія Жартуна (м.Рівне).

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Наше опитування
Хто найкращий гравець команди дівчат

Всього відповідей: 131
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0